Mijn project

Mijn project

De ideale woning gevonden? Of heb je zin om je eigen droomhuis te bouwen? Ga dan hier na of je project binnen je budget past. Hieronder bereken je stap voor stap alle kosten en ga je na of je de hypotheek wel kan dragen.

De berekeningen gaan momenteel uit van een vaste rentevoet. Ondersteuning voor variabele rentevoeten zal later worden toegevoegd.

LET OP: de rekenmodule gebruikt nog de oude berekening van de registratierechten voor het Vlaams Gewest. Dit wordt binnenkort aangepast. Voor een correcte berekening van de registratierechten kan je terecht op de vernieuwde rekenmodule voor de aanschafkosten.

Vallen de maandlasten voor het krediet te zwaar uit? Probeer dan de berekeningen opnieuw voor een andere looptijd (b.v. 25 jaar in plaats van 20 jaar), en pas de jaarinterest aan die je bij je bank kan krijgen voor de nieuwe looptijd.

Ken je de vaste rentevoet niet? Dan kan je ook eerst berekenen welk huis je kan kopen voor een aantal voorbeeldrentevoeten. De rentevoeten komen overeen met de huidige gangbare rentevoeten en geven een goed idee van je mogelijkheden. Uiteindelijk zal je zelf naar één of meer kredietinstellingen moeten stappen om hun bodemtarieven te kennen.

Weet je hoeveel je moet lenen, ga dan over tot de berekening van de fiscaal optimale lening en de optimale dekkingen voor je schuldsaldoverzekering.

Renteopdevoet.be